skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko zrobić makaron z mielonym mięsem na patelni? Do przygotowania tego dania bardzo wygodnie jest użyć nieprzywierającej patelni. Podgrzej patelnię, aż będzie gorąca i wlej bardzo mało oleju roślinnego. Następnie umieść mięso mielone na gorącej patelni i rozgnieć je drewnianą szpatułką. Smaż mięso mielone przez 5-7 minut.
Krok 2:
Podczas smażenia mięsa mielonego obierz cebulę i marchewkę. Opłucz je pod bieżącą wodą i posiekaj-drobno posiekaj cebulę ostrym nożem i zetrzyj marchewki na grubej lub średniej tarce.
Krok 3:
Posiekaną cebulę i marchewkę dodaj na patelnię do smażonego mięsa mielonego. Smaż wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty.
Krok 4:
Odmierz potrzebną ilość makaronu.
Krok 5:
Następnie wlej przygotowany makaron na patelnię i dodaj gorącą wodę. Dodaj trochę soli i przyprawy do swoich upodobań. Wymieszaj i zagotuj. Następnie przykryj i zmniejsz ogień. Dusić wszystko razem przez 12-15 minut, aż makaron się ugotuje. Jeśli cała woda wyparuje, a makaron będzie wilgotny, możesz dodać bardzo mało gorącej wody, aby pozwolić im dotrzeć.
Krok 6:
Wymieszaj gotowy makaron z mięsem mielonym i ułóż na talerzach. Smacznego!
nawet zwykły makaron można przygotować z niespodzianką i podawać bardziej apetycznie.
do przygotowania tego dania można użyć absolutnie dowolnego mięsa mielonego, a nawet wędlin. W każdym razie otrzymasz smaczne i satysfakcjonujące danie. Tak, i możesz wziąć dowolny makaron-nawet rogi, nawet muszle, a nawet spaghetti, najważniejsze jest to, że są z pszenicy durum. Nie będą się gotować i pozostaną gęste i elastyczne w gotowym naczyniu.
aby uzyskać bardziej pikantny smak i aromat podczas duszenia warzyw, możesz dodać trochę papryki, pomidora lub koncentratu pomidorowego.
po ułożeniu gorącego naczynia na talerzu posyp wierzch odrobiną startego sera. Z gorącego makaronu natychmiast zacznie się topić i stanie się lepki. Ten moment bardzo nam się podoba.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g