skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na grilla przygotowujemy wszystkie niezbędne produkty. Proponuję wziąć część świni do tego dania, która nazywa się osheek-jest to idealne mięso do gotowania na ogniu.
Krok 2:
Prawidłowo marynowany kebab to już połowa sukcesu. Niedawno odkryłem tę metodę, którą opisałem w przepisie. Dowiedziałem się, jak marynować szaszłyki wieprzowe w wodzie mineralnej od znajomego rzeźnika. Od tego czasu często go używam. Więc idziemy w porządku. Obierz cebulę i pokrój w grube pierścienie.
Krok 3:
Pokrój mięso na identyczne porcje. Nie warto kroić zbyt drobno, aby Kebab był soczysty, a nie suchy. Posiekaną wieprzowinę pieprzymy i posypujemy mieloną kolendrą. Te przyprawy nadają mięsu wyjątkowy aromat i smak. Nie dodajemy jeszcze soli.
Krok 4:
Weź głęboką emaliowaną patelnię, włóż do niej kawałki mięsa i cebulę. W jakiś sposób użyliśmy ceramiki do marynowania - również dobra rzecz, najważniejsze jest to, że jest naturalna.
Krok 5:
Wymieszaj i ugniataj kawałki wieprzowiny rękami. Napełnij wszystko wodą mineralną - powinna całkowicie pokryć mięso.
Krok 6:
Następnie musisz zmiażdżyć marynowane produkty, a raczej uciskać. Zwykle używamy talerza i słoika z wodą. Pozostaw do marynowania przez 4 godziny.
Krok 7:
Przed rozpoczęciem sznurowania mięsa posolić je do smaku.
Krok 8:
Grillujemy na otwartym ogniu, czyli na ognisku lub w elektrycznym szaszłyku. Do gotowego dania podajemy SOS kupiony w sklepie lub przygotowany własnymi rękami. Pieczone warzywa dobrze nadają się również do grilla.
w jakiś sposób gotowali kebaby jako studenci i szukali prostszych i tańszych przepisów. Znaleźliśmy tak wspaniały przepis kulinarny "szaszłyk wieprzowy w wodzie mineralnej". Wszystko okazało się bardzo smaczne. Nawet teraz okresowo uciekamy się do gotowania grilla zgodnie z tym przepisem kulinarnym. Gotujemy w kraju, na ryby i po prostu na pikniku, ogólnie przy każdej okazji i o każdej porze roku, nawet zimą, na przykład na Nowy Rok!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g