skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować kebab w sosie sojowym z wieprzowiny, potrzebujesz bardzo prostego zestawu produktów. Mięso najlepiej stosować świeże, które nie zostało zamrożone. Opłucz więc kawałek mięsa pod bieżącą wodą i osusz papierowymi serwetkami.
Krok 2:
Obierz cebulę i pokrój w pierścienie o grubości od trzech do pięciu milimetrów.
Krok 3:
Umyj dużą wiązkę pietruszki i osusz ręcznikiem kuchennym. Pokrój warzywa tak grubo, jak to możliwe.
Krok 4:
Pokrój mięso na kawałki średniej wielkości.
Krok 5:
Rozmiar powinien być mniej więcej z pięść dziecka lub nieco większy niż pudełko zapałek. Jeśli kawałki są małe, istnieje prawdopodobieństwo, że Kebab okaże się suchy.
Krok 6:
Do marynowania mięsa najlepiej użyć dużego garnka lub emaliowanej miski. Na patelnię włożyć pokrojone mięso, posypać przyprawą do kebaba i posolić.
Krok 7:
Następnie dodaj suche oregano i ziele angielskie.
Krok 8:
Następna jest kolejka łuku, powinieneś oddzielić pierścienie od siebie palcami.
Krok 9:
Lekko naciskając cebulę w dłoniach, ułóż warstwę na mięsie.
Krok 10:
Zetrzyj pietruszkę rękami, aby pojawił się sok i wyślij do rondla. Wszystko wymieszać.
Krok 11:
Wlej sos sojowy i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 12:
Przykryj patelnię pokrywką lub folią spożywczą i wyślij Kebab do marynowania w lodówce na kilka godzin (najlepiej pozostawić na całą noc).
Krok 13:
Rozpal grill, poczekaj, aż drewno się wypali. Nawlecz mięso na szaszłyki niezbyt ciasno do siebie. Spróbuj usunąć cebulę i zioła z kawałków kebaba, spełniły już swoją funkcję, nadając mięsu soki i aromat.
Krok 14:
Gdy w grillu pozostaną solidne węgle, włóż wieprzowinę do smażenia.
Krok 15:
Gotuj szaszłyki, od czasu do czasu obracając każdy szpikulec. Jeśli pod mięsem wybuchnie ogień, należy go spryskać zwykłą wodą, aby ugasić płomień.
Krok 16:
Smaż mięso do miękkości, zajmie to około 15 do 20 minut (w zależności od ilości węgli, ich ciepła i wielkości kawałków).
do marynowania lepiej jest użyć chudego kawałka wieprzowiny, część szyjna bardzo dobrze nadaje się do przepisu, jest bardziej miękka, a szaszłyk z niej jest delikatny i soczysty.
podawaj kebaby na gorąco "z upałem z upałem", świeże warzywa i marynowana cebula bardzo dobrze komponują się z delikatnym mięsem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g