żołądki z kurczaka na patelni

Łatwe do przygotowania, smaczne i niedrogie danie! Z komór kurczaka można przygotować wiele ciekawych potraw. Jednym z najpopularniejszych jest duszone pępki z kurczaka z marchewką i cebulą. Proces gotowania jest dość prosty, najważniejsze jest przestrzeganie technologii.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 37 % 7 g
węglowodany 16 % 3 g
110 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki według listy. Żołądki z kurczaka lepiej kupić w sklepie schłodzone, w tym przypadku możesz być bardziej pewny świeżości i jakości produktu. Oprócz tych składników możesz używać innych produktów, przypraw, przypraw do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli Komory kurczaka są zamrożone, rozmrażaj, obierz, spłucz. Gotuj je w osolonej wodzie przez 45 minut od momentu zagotowania wody (należy to zrobić przed smażeniem, w przeciwnym razie będą twarde w gotowym naczyniu). Ponieważ pępki kurczaka mają specyficzny zapach i smak, liście laurowe i kilka groszków ziela angielskiego można dodać do wody na 10 minut przed końcem gotowania, przyprawy maskują specyficzny zapach.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie spuść wodę z patelni, pozwól komorom ostygnąć. Gdy komory kurczaka ostygną, ugotujemy warzywa. Umyj marchewki, obierz i zetrzyj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz cebulę i pokrój w małe kostki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej olej roślinny na patelnię, podgrzej go. Na oleju smażyć marchewki z cebulą na średnim ogniu przez 5-7 minut, mieszając łopatką, aby warzywa wypuściły sok.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podczas smażenia warzyw gotowaną komorę kurczaka kroimy nożem na małe kawałki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyślij je na patelnię z warzywami. Mieszaj i smaż je razem przez 10 minut. Następnie dodaj sól, czarny pieprz do smaku i inne przyprawy do woli.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej wodę, aby praktycznie zakryła zawartość patelni. Przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień do minimum i gotuj komory z warzywami przez pół godziny. W procesie duszenia w razie potrzeby, na przykład, aby nadać patelni odrobinę sosu sojowego i pikantności, lub odwrotnie, aby danie było delikatniejsze w smaku – kwaśna śmietana.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I możesz obejść się bez dodatków, okazuje się pyszne, a takie danie nadaje się do prawie każdego przystawki: makaronu, płatków zbożowych, tłuczonych ziemniaków. I możesz podać go jako niezależne danie, z chlebem i świeżymi warzywami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g

Podobne przepisy