chleb pita z pieczarkami i serem topionym

bardzo proste, bardzo smaczne, bardzo wygodne, na święta! Pita z grzybami i serem topionym możesz zrobić na każdą okazję. Dobrze wygląda na świątecznym stole, jest wygodny do przekąsek w pracy lub w podróży. Możesz podawać go na śniadanie i kolację, zastępując nadzienie, usuwając lub dodając do niego produkty.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 38 % 12 g
171 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić chleb pita z grzybami i topionym serem? Przygotuj produkty według listy. Z grzybów mam pieczarki, ale możesz wziąć inne. Dodatkowo możesz mieć zarówno świeże, jak i mrożone grzyby. Ponadto odpowiednie są również puszki. Chleb pita potrzebuje dwóch liści, spraw, aby były takie same, odcinając krawędzie. Ser topiony jest dowolny, włóż go do zamrażarki, aby łatwiej się zetrzeć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę i pokrój losowo. Sortuj grzyby z ziemi i gruzu, spłucz pod zimną bieżącą wodą. Pokrój grzyby niezbyt duże. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wlej do niej olej roślinny, równomiernie rozprowadzając go na dnie patelni. Ułożyć pokrojone pieczarki i cebulę i smażyć do miękkości, ciągle mieszając, na średnim ogniu. Pod koniec smażenia dodaj trochę soli. Schłodzić gotowe grzyby z cebulą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Otwórz opakowanie chleba pita. Jeśli weźmiesz chleb pita z jednym długim arkuszem, pokrój go nożyczkami na dwa identyczne arkusze lub zegnij na pół. Połóż pierwszy arkusz na stole i posmaruj go równomiernie majonezem. Tak więc sama rolka będzie bardziej soczysta i nie rozerwie się z powodu nadzienia, jeśli warstwa jest Podwójna.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż drugi arkusz na pierwszym arkuszu, a także posmaruj go równomiernie majonezem. Połóż na nim smażone pieczarki z cebulą, równomiernie rozprowadzając na całej powierzchni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na grzybach zetrzyj roztopiony ser na grubej tarce. Zwiń mocno chleb pita, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę lub dwie. Zawsze nie jestem zbyt ciasny, ale musisz spróbować owinąć chleb pita z nadzieniem w rolkę tak mocno, jak to możliwe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyjmij gotową schłodzoną bułkę pita z grzybami z folii i pokrój na porcje o grubości 1,5-2 centymetrów. Podawaj na stole jako przekąskę.

wszyscy bardzo lubią takie bułki z różnymi nadzieniami-ja i moja rodzina nie jesteśmy wyjątkiem. Ta opcja z grzybami okazała się soczysta, satysfakcjonująca, smaczna. Męska część rodziny bardzo mu się podobała, więc mogę polecić ten przepis na męskie święta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g

Podobne przepisy