Kulki przekąskowe z pomidorkami koktajlowymi i serem feta

szybka i piękna przekąska jest idealna na bufet! Takie kulki z przekąskami ozdobią każdy stół, są smaczne, jasne, niezwykłe i bardzo łatwe do przygotowania.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 10 g
tłuszcze 56 % 15 g
węglowodany 7 % 2 g
189 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

za pomocą blendera posiekaj ser, wymieszaj z masłem, czosnkiem (zmiażdżonym lub przepuszczonym przez kruszarkę), pieprzem.
umyj i osusz wiśnie. Umieść pomidora na środku tortilli serowej. Następnie całkowicie go zamknij i nadaj kształt kuli.
Rzuć kulki w posiekaną natkę pietruszki. Trzymamy pół godziny w lodówce, a następnie podajemy.
zamiast pietruszki możesz wziąć koperek lub orzechy. Odpowiednia jest również papryka, sezam, żółtko i tak dalej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy