deser słodki smak lata
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój kiwi na kawałki.
ubij w blenderze śmietanę (25 g), twarożek (125 g), 2 kiwi, cukier (stół 0,5.l).
pozostałe produkty ubijamy również malinami.
dostaniemy dwa rodzaje kremu.
Przenieś śmietanę kiwi do szklanki, bitą śmietanę na wierzchu. Następnie warstwa malin + bita śmietana + pokrojone kawałki kiwi + bita śmietana + krem malinowo-twarogowy.
Udekoruj swój deser i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal / 100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Bita śmietana - 257 kcal/100g