skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić yakisobę? Przygotuj składniki.
Krok 2:
Pokrój wieprzowinę w długie kostki, czosnek, paprykę i marchewkę w paski.
Krok 3:
Dodaj sos sojowy i czosnek do mięsa, wymieszaj.
Krok 4:
Pozostaw do marynowania przez 20 minut.
Krok 5:
Gotuj makaron we wrzącej osolonej wodzie do miękkości.
Krok 6:
Przełóż wieprzowinę z marynatą na patelnię i smaż, mieszając, na złoty kolor, około 5 minut.
Krok 7:
Dodaj paprykę i marchewkę. Dusić mieszając przez 10 minut.
Krok 8:
Wrzuć makaron do durszlaka i włóż na patelnię do mięsa i warzyw.
Krok 9:
SOS. Połącz sos sojowy z cukrem, wymieszaj.
Krok 10:
Wlej sos i wymieszaj.
Krok 11:
Dusić, mieszając, 10 minut.
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
dodając sos sojowy do potrawy, warto wziąć pod uwagę, że ma dość słony smak. Zmniejsz całkowitą ilość soli, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Makaron gryczany - 348 kcal/100g