skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak usmażyć pangasius na patelni grillowej? Na początek wyjmij rybę z zamrażarki i pozostaw do rozmrożenia w temperaturze pokojowej.
Krok 2:
Rozmrożoną rybę osusz papierowymi serwetkami ze wszystkich stron, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci.
Krok 3:
Pangasius połóż na dużym płaskim talerzu lub tacy. Posmaruj rybę silikonową szczotką po obu stronach olejem, a następnie posyp suchymi przyprawami. Użyłam czosnku w proszku, przyprawy do ryb i zmielonej czerwonej papryki. Sól do smaku.
Krok 4:
Podczas marynowania ryby przygotuj wszystkie inne produkty. Umyj cytrynę, pieprz i zioła w zimnej wodzie. Obierz czosnek i cebulę i spłucz. Paprykę przekrój na pół, usuń rdzeń i nasiona. Jeśli to możliwe, użyj papryki w jasnych kolorach, aby gotowe danie wyglądało bardziej apetycznie.
Krok 5:
Pokrój cytrynę na dwie połówki, pokrój cebulę w półkola, posiekaj paprykę, natkę pietruszki i czosnek tak drobno, jak to możliwe.
Krok 6:
Umieść patelnię grillową na kuchence i podgrzej. Filet można smażyć w całości, ale będzie wygodniej, jeśli pokroisz go na dwie części. Połóż więc rybę na patelni, zmniejsz płomień do średniego i gotuj, aż pojawi się apetyczny złoty kolor (zajmie to około dwóch minut lub trochę więcej).
Krok 7:
Ostrożnie odwróć kawałki pangi, posyp odrobiną czosnku, papryki i natki pietruszki.
Krok 8:
Lekko dociśnij rybę łopatką, przytrzymaj przez kilka sekund. Następnie smaż do miękkości.
Krok 9:
Skrop każdy kawałek ryby sokiem z połowy świeżo wyciśniętej cytryny.
Krok 10:
Opłucz rukolę i osusz papierowymi serwetkami. Możesz użyć liści zielonej sałaty, sałaty polnej, góry lodowej i tak dalej. Dodaj kilka krążków cebuli. Ułóż filety z pangi na zieleni, udekoruj plasterkami cytryny i podawaj.
ryba ugotowana w ten sposób jest bardzo smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno.
smacznego!
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Pangasius - 89 kcal/100g