skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić jajecznicę w chlebie? Przygotuj jedzenie. Aby jajecznica była zdrowsza, smaczniejsza i bardziej aromatyczna, postanowiłem przygotować do niej przystawkę z warzyw. Ale możesz też usmażyć jajecznicę Solo. Cukinię i cukinię umyć, osuszyć, a następnie pokroić w paski. Używaj całych młodych owoców, usuń skórę z dojrzałych i usuń nasiona.
Krok 2:
Pokrój paprykę w podobne paski.
Krok 3:
Pokrój białą część pora w cienkie pierścienie. Zamiast tego możesz użyć zwykłej cebuli, pokrojonej w półpierścienie.
Krok 4:
Smażę jajecznicę w powolnej kuchence, ale przepis jest ogólnie przeznaczony na patelnię. Roztop masło na patelni na małym ogniu lub w misce multicookera w trybie "smażenia". Włóż do niego kawałki warzyw i boczek. Smaż warzywa z boczkiem przez kilka minut, nie powinny stać się miękkie, ale pozostać trochę chrupiące. Nie zapomnij wymieszać dekoracji.
Krok 5:
Podczas smażenia warzyw przygotuj chleb tostowy (lub ten, który masz) do smażenia. Ostrożnie Wytnij środek ostrym nożem, pozostawiając centymetr miąższu wzdłuż krawędzi.
Krok 6:
Odsuń warzywa z boczkiem nieco na bok, a na ich miejsce połóż kromkę chleba. Po usmażeniu z jednej strony odwróć i wbij jajko na środek. Smaż naczynie, aż jajko będzie gotowe — białko powinno całkowicie się związać, a żółtko pozostanie lekko płynne. Chociaż jest to kwestia gustu, można go smażyć, aż będzie twardy.
Krok 7:
Ułóż gotowe danie na talerzu, dopraw solą i pieprzem. Uważaj — boczek jest już dobrze słony, nie przesadzaj. Podawaj jajecznicę na stole. Smacznego!
smażyłem w powolnej kuchence, ale nie jest to konieczne — możesz gotować jak zwykle na patelni.
jedyną wadą jajecznicy w tym wykonaniu jest niemożność jednoczesnego zrobienia jajecznicy dla większej liczby osób, które chcą zjeść pyszne. Chyba że smażymy boczek i warzywa osobno, a następnie pieczywo z jajkami. Następnie weź pod uwagę, że czas gotowania wydłuży się, ale niewiele.
bez bekonu? To nie ma znaczenia. Weź każdą pachnącą kiełbasę, a nawet kiełbaski — olej, nasączony nimi, nada aromaty chrupiącemu chlebowi.
warzywa wskazane w przepisie można zmieniać i zmieniać-to ile różnych smaków!
nie zamknąłem pokrywy multicookera, ponieważ lubię żółtko. A dla szybszego smażenia jajek możesz przykryć pokrywkę Multi lub patelni
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.
która cukinia będzie najlepsza? Wybierz młode owoce o delikatnej skórce. Umyj je i obierz. Nie trzeba ciąć bardzo cienkiej skóry. Jeśli używasz bardziej dojrzałej cukinii, odetnij grubą skórkę i wytnij środek z nasionami.
.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Por - 33 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g