mogą być zielone i różowe z paskami, a także czerwone, fioletowe, a nawet prawie czarne. Duże lub nie bardzo & hellip;
w Rosji tradycyjnie z takich jagód jak agrest gotowano dżem po prostu niezrównany. Cóż, marmoladę, dżem lub kompot gotujemy teraz w domu bez problemów i okazuje się bardzo smaczny, a co najważniejsze, przydatny. Ponadto jagody agrestu można również marynować.
Po przeczytaniu przepisów z agrestem i rozpoczęciu gotowania można uzyskać pikantne sosy, które o słodko-kwaśnym smaku doskonale komponują się z daniami mięsnymi i rybnymi.
dania z agrestu mogą być różnorodne. Na przykład możesz po prostu posolić te jagody. Solony agrest przepisy kulinarne, które są bardzo proste, okazuje się bardzo smaczne. To bardzo proste. Musisz wziąć kilogram jagód agrestu, spłukać je, włożyć do emaliowanej patelni. Następnie przygotuj solankę & ndash; na 1 litr wody 40 gramów soli i zalej nią jagody. Nałóż ucisk na agrest i umieść patelnię w zimnym miejscu. Solony agrest będzie gotowy za dwa miesiące.
agrest, oprócz swojego wyjątkowego smaku, jakim nadaje potrawom z agrestu, ma wiele zalet, dzięki czemu ta jagoda jest bardzo cenna. Zawiera witaminy A, witaminy z grupy B, C, makro-i mikroelementy (potas, wapń, żelazo, miedź, sód, jod, kobalt, mangan, fosfor, cynk), kwasy cytrynowy i jabłkowy, garbniki. Jagody agrestu zawierają bardzo dużo substancji pektynowych. Są w stanie oczyścić ludzkie ciało z gromadzenia się metali ciężkich i innych szkodliwych substancji i żużli.
73 kcal
30 minutes
Pyszny sos może zamknąć na zimę nawet niedoświadczona Gospodyni domowa. Sos
196 kcal
50 minutes
Pyszny dżem z pomarańczy i agrestu przez maszynę do mięsa! Agrest to nie tylko
59 kcal
10 minutes
Lekki, pożywny, dla całej rodziny, najsmaczniejszy! Koktajl owocowy to nie tylko
Powiązane i dodatkowe kategorie: