prosta sałatka z rzodkiewki z cebulą ogórkową w pośpiechu
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
warzywa i warzywa moje. Rzodkiewki uwalniamy z wierzchołków i ogonów, kroimy w cienkie plasterki. Trzy ogórki na tarce (można pokroić) i wymieszać z rzodkiewką. Dodaj posiekaną zieloną cebulę i natkę pietruszki. Sól, pieprz do smaku i dopraw śmietaną. Wiosenna sałatka witaminowa z rzodkiewki z ogórkiem jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g