kanapki Epolety na 23 lutego

oryginalna przekąska - kanapka w formie pagonów na 23 lutego! Umiarkowanie ostra, pyszna świąteczna kanapka. Taka kanapka jest łatwa do przygotowania, szybko się gotuje, zwłaszcza ratunek, jeśli goście są już na wyciągnięcie ręki.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 50 % 34 g
węglowodany 43 % 29 g
449 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przytnij krawędzie kromek chleba tostowego w kształcie pagonu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ułóż półfabrykaty chleba tostowego na półmisku. W razie potrzeby można smażyć chleb z obu stron na suchej patelni, ale nie jest to konieczne, kanapki są bardzo smaczne.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż słony smalec pokrojony w cienkie plasterki na półfabrykatach chleba tostowego. Musisz spróbować nadać kawałkom smalcu ten sam kształt, aby nie wystawały poza krawędzie chleba.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie połóż czosnek na tłuszczu, pokrojony w cienkie plasterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na wierzchu smalec z czosnkiem przykryj kromką chleba tostowego. Do dekoracji musisz wyciąć cienkie paski z marchwi, a gwiazdy i guziki ze skórki cytryny. Te same gwiazdy można wyciąć z sera, a paski narysować na przykład keczupem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego! Szczęśliwego Dnia Obrońcy Ojczyzny!

to proste kanapki, bez dodatków. Ale świetna przekąska na coś gorącego, zwłaszcza na wódkę! Minimum produktów, minimum kłopotów-ściśle, po męsku! Przepyszne i niezwykle smaczne kanapki przygotowane według typu wojskowego to wspaniała dekoracja stołu 23 lutego. Pomimo faktu, że taka przekąska jest przygotowywana z najprostszych produktów, danie okazuje się niezwykle smaczne, bogate i smaczne. Kanapki tematyczne, stworzone na zasadzie żołnierskich pasków naramiennych, będą doskonałą ozdobą uczty. Ale takie kanapki są nie mniej atrakcyjne jako codzienna przekąska. Może być podawany jako niezależne danie. Jednak doda gotowanego ziemniaka specjalnego szyku kulinarnego. Kanapki rozjaśnią wakacje i na pewno zadowolą gości! Niezrównana opcja przekąski na świąteczny stół, bufet. Najważniejszą rzeczą w tym przepisie ze zdjęciem jest to, że nadzienia do kanapek można wymyślać bez końca, odpowiednie są absolutnie różne odmiany, które tylko fantazja może wymyślić. Wszelkiego rodzaju pasztety, różne pasty itp.. możesz wymyślić wiele interesujących rzeczy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal / 100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal / 100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy