skład / składniki
metoda gotowania
mleko rybne zawiera w swoim składzie kompletne białka pochodzenia zwierzęcego, dzięki czemu jest uważane za zdrowy i pożywny produkt. Wiadomo również, że z mleka jesiotra wydziela się sól sodową DNA. Roztwór tej soli, znany jako Derinat, jest stosowany w medycynie jako immunomodulator. Derinat ma silne działanie przeciwzapalne, stymuluje hematopoezę, wspomaga gojenie się ran i wrzodów. Tutaj wszystko jest oczywiste: nie można zignorować cennego produktu, takiego jak mleko!
1. Moje mleko rybne pod zimną bieżącą wodą. Następnie wrzuć durszlak lub sito, pozwól płynowi spłynąć.
2. Wlej mąkę na płaskie naczynie, dodaj kilka szczypt soli, wymieszaj. W powstałej mieszaninie panierujemy mleko.
3. W osobnej misce wlej bułkę tartą, tutaj dodaj czosnek w proszku, szczyptę soli, czarny pieprz. Mieszać.
4. Rozbij jajko kurze do miski, ubij trzepaczką, aż będzie gładkie.
5. Na tym samym etapie wlej olej roślinny na patelnię i wyślij go do ognia. Lepiej jest wziąć patelnię z grubym dnem i niezbyt dużą średnicą.
6. Mleko rybne zanurza się na przemian w jajku, a następnie w bułce tartej z przyprawami. Natychmiast włóż do rozgrzanego oleju.
7. Smażyć, aż pojawi się złoty kolor. Następnie odwróć się na drugą stronę i kontynuuj smażenie, aż się zarumieni i po tej stronie.
8. Wyłóż naczynie ręcznikami papierowymi, połóż na nim smażone mleko. Pozwól, aby nadmiar oleju się wchłonął.
następnie serwujemy do podania. Posyp sokiem z cytryny i udekoruj według uznania, na przykład świeżymi ziołami.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Mleko rybne - 100 kcal/100g