mleko rybne na patelni

Zaskocz swoją rodzinę pysznymi daniami rybnymi! Mleko rybne absolutnie nie jest trudne do ugotowania na patelni. Mleko jest dość egzotycznym produktem. Zwykle są wyrzucane podczas czyszczenia ryb, nie wszyscy wiedzą, że ten produkt uboczny ryb może być spożywany. Istnieją różne metody przygotowywania mleka: przygotowywane są z nich sałatki, zupy, pasztety. Ta metoda przedstawiona w przepisie jest jedną z najprostszych. Za to wynik jest bardzo smaczny! Mleko panierowane, a następnie smażone na oleju roślinnym. Olej należy wybrać rafinowany, bezwonny.
Płatek śnieguAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 11 g
tłuszcze 44 % 26 g
węglowodany 37 % 22 g
361 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

mleko rybne zawiera w swoim składzie kompletne białka pochodzenia zwierzęcego, dzięki czemu jest uważane za zdrowy i pożywny produkt. Wiadomo również, że z mleka jesiotra wydziela się sól sodową DNA. Roztwór tej soli, znany jako Derinat, jest stosowany w medycynie jako immunomodulator. Derinat ma silne działanie przeciwzapalne, stymuluje hematopoezę, wspomaga gojenie się ran i wrzodów. Tutaj wszystko jest oczywiste: nie można zignorować cennego produktu, takiego jak mleko!

1. Moje mleko rybne pod zimną bieżącą wodą. Następnie wrzuć durszlak lub sito, pozwól płynowi spłynąć.

2. Wlej mąkę na płaskie naczynie, dodaj kilka szczypt soli, wymieszaj. W powstałej mieszaninie panierujemy mleko.

3. W osobnej misce wlej bułkę tartą, tutaj dodaj czosnek w proszku, szczyptę soli, czarny pieprz. Mieszać.

4. Rozbij jajko kurze do miski, ubij trzepaczką, aż będzie gładkie.

5. Na tym samym etapie wlej olej roślinny na patelnię i wyślij go do ognia. Lepiej jest wziąć patelnię z grubym dnem i niezbyt dużą średnicą.

6. Mleko rybne zanurza się na przemian w jajku, a następnie w bułce tartej z przyprawami. Natychmiast włóż do rozgrzanego oleju.

7. Smażyć, aż pojawi się złoty kolor. Następnie odwróć się na drugą stronę i kontynuuj smażenie, aż się zarumieni i po tej stronie.

8. Wyłóż naczynie ręcznikami papierowymi, połóż na nim smażone mleko. Pozwól, aby nadmiar oleju się wchłonął.

następnie serwujemy do podania. Posyp sokiem z cytryny i udekoruj według uznania, na przykład świeżymi ziołami.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Mleko rybne - 100   kcal/100g

Podobne przepisy