Biały Kupidyn na grillu

bardzo smaczne danie piknikowe! Spróbuj! Biały Kupidyn smażony na grillu spodoba się całej firmie. Dania rybne na wycieczce to dobra alternatywa dla kebaba mięsnego. Biorąc pod uwagę fakt, że Amur zawiera niewielką ilość kości, jest bardzo popularny wśród wszystkich rodzajów ryb Do Gotowania. Główną cechą Kupidyna jest to, że jego mięso nie ma obcych zapachów, czego nie można powiedzieć o innych rodzajach ryb rzecznych i jeziornych. Smak gotowego dania w dużej mierze zależy od pysznej marynaty. Metoda jego przygotowania jest opisana w tym przepisie.
DinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 69 % 18 g
tłuszcze 31 % 8 g
węglowodany 0 % 0 g
156 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

zaleca się gotowanie tylko świeżych ryb. W skrajnych przypadkach możesz wziąć zamrożony tylko wtedy, gdy został zamrożony własnymi rękami. Ale nie możesz kupić mrożonych ryb - możesz dostać się do nieświeżego i zepsutego produktu. Nie można wyrzucić głowy Kupidyna, ale ugotować z niej pachnące ucho. Marynata w tym przepisie jest najprostsza-sól i pieprz, a także sok z cytryny. Zasadniczo możesz przygotować marynatę według własnego gustu. Chociaż wersja podana w przepisie nie zatyka delikatnego smaku Kupidyna, ale wręcz przeciwnie - tylko go podkreśla.

1. Dokładnie umyj rybę pod bieżącą wodą, a następnie przejdź do czyszczenia. Przede wszystkim Wyczyść łuski. Można to zrobić za pomocą ostrego noża lub innych narzędzi do obierania ryb.

2. Odcinamy głowę. Wytnij brzuch, oczyść wnętrze. Za pomocą nożyczek odetnij płetwy. Wykonujemy głębokie nacięcie wzdłuż grzbietu, dzielimy rybę na dwie filety.

3. Usuń grzbiet z kościami żebrowymi. Górna folia ochronna z tuszy nie może być odcięta. Spełnia ważną rolę: zapobiega pełzaniu mięsa podczas marynowania i smażenia.

4. Ryby pokrojone w filety ponownie myjemy pod bieżącą wodą, delikatnie osuszamy ręcznikami papierowymi.

5. Marynata dla Amura nie jest taka sama jak dla zwykłej ryby rzecznej. Nie musisz tutaj używać octu, ponieważ w rybach nie ma zapachu Tiny. Wystarczy posypać filety sokiem z cytryny, a następnie natrzeć solą i pieprzem.

6. Zostawiamy Kupidyna do marynowania na pół godziny, a następnie podlewamy olejem roślinnym. Umieść filety na ruszcie i smaż przez 8-10 minut.

7. Po 1-2 minutach obracamy kratkę na jedną lub drugą stronę. Ryba powinna być równomiernie smażona.

gotowy Kupidyn podajemy ze świeżymi warzywami lub sosami.

smacznego i miłego odpoczynku!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Biały Kupidyn - 134   kcal/100g

Podobne przepisy