naleśniki z cukinii z kaszą manną

pyszne naleśniki z cukinii na kaszy manny! Spróbuj! Możesz podawać ze śmietaną lub nadal możesz polać gorącą wodą czosnkową, dla której przepuść czosnek przez czosnek i dodaj trochę wody.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 3 g
tłuszcze 32 % 6 g
węglowodany 53 % 10 g
93 kcal
IG: 40 / 40 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Cukinię zetrzeć na grubej tarce;
2. Sól, pozostaw na 5-10 minut, spuść płyn;
3. Dodaj jajka, semolinę, wymieszaj, pozostaw na pół godziny;
4. Dodaj mąkę, wymieszaj;
5. Smażyć naleśniki na oleju na patelni na średnim ogniu z obu stron, aż skorupa się zrumieni;
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy