naleśniki z cukinii z kaszą manną
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Cukinię zetrzeć na grubej tarce;
2. Sól, pozostaw na 5-10 minut, spuść płyn;
3. Dodaj jajka, semolinę, wymieszaj, pozostaw na pół godziny;
4. Dodaj mąkę, wymieszaj;
5. Smażyć naleśniki na oleju na patelni na średnim ogniu z obu stron, aż skorupa się zrumieni;
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g