Burgery z mięsem mielonym, pomidorami i liśćmi sałaty
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do mięsa mielonego dodajemy tylko sól i pieprz. Nadal możesz mieć dowolne przyprawy. Tworzymy kotlety wielkości bułek. Zwiń bułkę tartą.
Krok 2:
Drobno posiekaj ogórek. Dodaj majonez, musztardę i sos barbecue 2-3 łyżeczki (nie ma go na liście produktów, nie dodałem tego).można zastąpić keczupem. Sos jest gotowy.
Krok 3:
Smażyć kotlety na oleju roślinnym z 2 stron, aż będą ugotowane. Gdy kotlety są prawie gotowe, suszymy bułki na suchej patelni, aż będą złote, pokrojone w dół. Ważne jest, aby bułki i kotlety były ciepłe, dlatego po rozpoczęciu suszenia bułek należy przygotować sos, pomidory, ser i sałatkę.
Krok 4:
Zbieranie burgerów. Bułka-ser-sałatka-pomidor-sos-kotlet-ser-pomidor-sałatka-SOS-bułka. To wszystko. Pyszne domowe burgery są gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Kok - 242 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g