Biały Kupidyn na patelni

usmaż rybę w wyjątkowy sposób! Pyszna marynata doda uroku! Biały Kupidyn można gotować na różne sposoby, okazuje się, że jest szczególnie smaczny na patelni. Dzięki marynacie mięso jest pikantne i pikantne. Oczywiście marynata może być absolutnie dowolna, ale ta zaproponowana w tym przepisie jest wyjątkowa. Łączy w sobie przyprawę i "światełko", które sprawiają, że danie jest wyjątkowe. Ryby należy kupować tylko świeże, ale w żadnym wypadku nie mrożone. Możesz marynować Kupidyna dłużej, ale co najmniej dwie godziny. Podawaj pysznie z dodatkiem ziemniaków.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 14 g
tłuszcze 64 % 25 g
węglowodany 0 % 0 g
284 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

ryba Amur ma bardzo smaczne mięso. Daje pyszne dania: ucho, kotlety, kebaby i wiele innych. W tym przepisie proponuje się po prostu usmażyć Kupidyna. Chociaż słowo "tylko" nie jest tutaj zbyt odpowiednie, ponieważ danie okazuje się arcydziełem w smaku.

1. Przede wszystkim przygotujemy rybę, myjemy ją pod bieżącą wodą. Następnie obieramy łuski, odcinamy głowę. Ostrożnie przeciąć brzuch ostrym nożem, oczyścić wnętrze. Za pomocą nożyczek kuchennych odetnij płetwy i ogon.

2. Ponownie umyj przygotowaną tuszę, osusz ręcznikami papierowymi. Pokrój Kupidyna na kawałki. Wyciskamy sok z cytryny, podlewamy nim rybę.

3. Włóż musztardę do miski. Obierz czosnek, przepuść przez prasę, rozłóż na musztardzie. Tutaj wlej kolendrę i paprykę, szczyptę mielonej gałki muszkatołowej, mielony imbir. Dokładnie wymieszaj mieszaninę, dodaj czarny i biały mielony pieprz.

4. Pocieramy każdy kawałek solą, a następnie przygotowaną mieszanką. Pozostaw do marynowania na dwie godziny. W razie potrzeby możesz marynować dłużej.

5. Po upływie określonego czasu smażymy Kupidyna na oleju roślinnym po obu stronach, aż się zarumieni. Ogień powinien być średni. Na dużym ogniu ryba zrumieni się, ale nie będzie odpowiednio smażona w środku.

podawaj z sosem pomidorowym lub białym. Możesz jednak wybrać dowolny sos do smaku. Pieczone ziemniaki lub tłuczone ziemniaki są idealne jako dodatek, a także grillowane warzywa.

smacznego! Jedz z przyjemnością i traktuj swoich krewnych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g
  • Biały Kupidyn - 134   kcal / 100g

Podobne przepisy