tortille z ciasta chlebowego

cudowne tortille zamiast chleba! Zaskocz rodzinę! Ciasta z ciasta chlebowego można podawać z pierwszymi daniami, smakują trochę jak ormiański chleb pita. Takie wypieki należy przechowywać w szczelnie zamkniętej torbie, ale nie dłużej niż dwa dni. Tortilla staje się twardsza, gdy jest przechowywana w lodówce.
aleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 5 % 3 g
węglowodany 79 % 44 g
236 kcal
IG: 0 / 84 / 16

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Ciasto dzielimy na trzy równe części, & nbsp;zwijamy w kulki, lekko posypujemy mąką, aby ciasto nie wyschło. 

2. Rozwałkuj jedną z kulek na powierzchni roboczej, średnica ciasta powinna odpowiadać średnicy patelni.

3. Rozłóż ciasto na dobrze rozgrzanej suchej patelni (bez dodatku oleju), smaż na dużym ogniu. Gdy krawędzie ciasta rozjaśnią się, podnieś je szpatułką, jeśli się zrumieni, możesz obrócić na drugą stronę i smażyć na rumieniec.

4. Każde ciasto po wyjęciu z patelni układamy na talerzu i przykrywamy ręcznikiem. Możesz również umieścić gotowe ciasta w plastikowej torbie, co nie pozwoli im wyschnąć.

jedz z przyjemnością.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Ciasto chlebowe - 225   kcal/100g

Podobne przepisy