tortille z ciasta chlebowego
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Ciasto dzielimy na trzy równe części, & nbsp;zwijamy w kulki, lekko posypujemy mąką, aby ciasto nie wyschło. 
2. Rozwałkuj jedną z kulek na powierzchni roboczej, średnica ciasta powinna odpowiadać średnicy patelni.
3. Rozłóż ciasto na dobrze rozgrzanej suchej patelni (bez dodatku oleju), smaż na dużym ogniu. Gdy krawędzie ciasta rozjaśnią się, podnieś je szpatułką, jeśli się zrumieni, możesz obrócić na drugą stronę i smażyć na rumieniec.
4. Każde ciasto po wyjęciu z patelni układamy na talerzu i przykrywamy ręcznikiem. Możesz również umieścić gotowe ciasta w plastikowej torbie, co nie pozwoli im wyschnąć.
jedz z przyjemnością.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ciasto chlebowe - 225 kcal/100g