zupa oregano

Jasna zupa pomidorowa o pikantnym smaku zachwyci cię w dni powszednie. Zupa z oregano jest aromatyczna, spodoba się miłośnikom puree zup. Pomidory w przepisie są używane w puszkach, uzupełnione odrobiną śmietany. Możesz smażyć cebulę nie tylko na maśle, ale także na oleju roślinnym.
AdelineAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 63 % 5 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1.& nbsp;cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, smażymy na maśle do miękkości z zamkniętą pokrywką, około 3 minut.

2.& nbsp;pomidory w puszkach wrzucamy do durszlaka, aby usunąć nadmiar płynu, następnie rozprowadzamy do smażonych warzyw, dodajemy kilka liści oregano i siekamy wszystko za pomocą blendera zanurzeniowego.

3. Sól i pieprz powstałe puree, wymieszaj, wlej do pojemnika do kuchenki mikrofalowej i przykryj pokrywką, gotuj przez około 7 minut z maksymalną mocą.

4.& nbsp; śmietanę łączymy ze skrobią kukurydzianą, mieszamy trzepaczką. Wlej sok pomidorowy i przygotowaną śmietanę do gorącego puree, dokładnie wymieszaj.

5. Gotuj zupę na tej samej mocy przez 5-6 minut.

podajemy na gorąco, w razie potrzeby posypujemy suchymi przyprawami i dekorujemy ziołami do smaku.


smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oregano świeże - 25   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy