skład / składniki
metoda gotowania
1.& nbsp;cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, smażymy na maśle do miękkości z zamkniętą pokrywką, około 3 minut.
2.& nbsp;pomidory w puszkach wrzucamy do durszlaka, aby usunąć nadmiar płynu, następnie rozprowadzamy do smażonych warzyw, dodajemy kilka liści oregano i siekamy wszystko za pomocą blendera zanurzeniowego.
3. Sól i pieprz powstałe puree, wymieszaj, wlej do pojemnika do kuchenki mikrofalowej i przykryj pokrywką, gotuj przez około 7 minut z maksymalną mocą.
4.& nbsp; śmietanę łączymy ze skrobią kukurydzianą, mieszamy trzepaczką. Wlej sok pomidorowy i przygotowaną śmietanę do gorącego puree, dokładnie wymieszaj.
5. Gotuj zupę na tej samej mocy przez 5-6 minut.
podajemy na gorąco, w razie potrzeby posypujemy suchymi przyprawami i dekorujemy ziołami do smaku.
smacznego! 
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oregano świeże - 25 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g