mięso husarskie na patelni

dużo pysznego i miękkiego, delikatnego mięsa i nic więcej! Prawdopodobnie nie bez powodu to danie nazywa się" mięsem husarskim", ponieważ ma dużo mięsa i nie ma nic zbędnego w postaci przystawki, a czego jeszcze potrzebują" husarze " -mężczyźni, dużo smacznego mięsa. Dlatego to danie można bezpiecznie ugotować, jeśli chcesz zadowolić swoich mężczyzn. I jest przygotowywany bardzo prosto, okazuje się bardzo smaczny.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 9 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 14 % 4 g
179 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie składników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozmrażamy mięso, moczymy, kroimy na małe kawałki. Jeśli chcesz, kto nie lubi wieprzowiny, może ugotować to danie z wołowiny, nie będzie gorzej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Lepiej jest wziąć dużą i soczystą cebulę, pokroić w półpierścienie, zetrzeć marchewki na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj czosnek. W misce wymieszaj mięso i warzywa, dopraw koncentratem pomidorowym, octem, dodaj sól, wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż miskę do lodówki na 1 godzinę, aby mięso było dobrze marynowane.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na rozgrzanym oleju roślinnym smażyć mięso z warzywami przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj wodę i skrobię, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut na małym ogniu pod zamkniętą pokrywką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj ze świeżą natką pietruszki lub dowolną inną do smaku. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy