mięso husarskie na patelni
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie składników.
Krok 2:
Rozmrażamy mięso, moczymy, kroimy na małe kawałki. Jeśli chcesz, kto nie lubi wieprzowiny, może ugotować to danie z wołowiny, nie będzie gorzej.
Krok 3:
Lepiej jest wziąć dużą i soczystą cebulę, pokroić w półpierścienie, zetrzeć marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Drobno posiekaj czosnek. W misce wymieszaj mięso i warzywa, dopraw koncentratem pomidorowym, octem, dodaj sól, wymieszaj.
Krok 5:
Włóż miskę do lodówki na 1 godzinę, aby mięso było dobrze marynowane.
Krok 6:
Na rozgrzanym oleju roślinnym smażyć mięso z warzywami przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj wodę i skrobię, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut na małym ogniu pod zamkniętą pokrywką.
Krok 7:
Podawaj ze świeżą natką pietruszki lub dowolną inną do smaku. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g