sałatka rybna saura ser czosnek

bardzo łatwa do zrobienia sałatka na obfitą przekąskę!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 19 g
tłuszcze 43 % 17 g
węglowodany 10 % 4 g
243 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

spuszczam olej ze słoika do osobnej filiżanki. Na drobnej tarce pocieram twardy ostry ser. Mieszam go z pieprzem i rybą i wszystko przepuszczam przez rozdrabniacz. Naciskam czosnek w czosnku, mieszam go z olejem z konserw. Rezultatem jest sos do sałatki serowo-czosnkowej z saury w puszkach. Wkładam masę serowo-rybną do salaterki, którą podlewam świeżo przygotowanym sosem i posypuję drobno posiekanymi ziołami pertrushki. Przepis kulinarny na tę prostą i wspaniałą sałatkę na każdy gust polecił mi znajomy, dla którego gotowanie to nie tylko codzienne obciążenie, ale także ulubione hobby. Jej półki z książkami są po prostu wypełnione kolekcjami przepisów kulinarnych i dlatego odwiedzanie jej jest czystą przyjemnością dla smakoszy - wszystko, co jest podawane do stołu, rzadko można znaleźć gdzie indziej, a na jej świąteczne menu nie ma wystarczająco dużo miejsca na jednym stole, trzeba umieścić dodatkowy na drugą zmianę potraw. Chcę zostać na tydzień lub dwa, aby spróbować dosłownie wszystkiego, tak smacznego i oszałamiająco pięknego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Saira świeża - 182   kcal/100g

Podobne przepisy