skład / składniki
gotowanie krok po kroku
tak więc śmietana, która następnie stanie się nadzieniem do ciast i ciast, szybko się gotuje. A pyszność dostaniesz po prostu nie do opisania-spróbuj! Ten krem okazuje się bujny, lekki i delikatny. Świetnie komponuje się z każdym rodzajem ciasta.
najpierw rozbij szklankę cukru na proszek. Masło zmiękczone w temperaturze pokojowej ubij ze schłodzoną śmietaną (lub śmietaną) i cukrem pudrem. Powinna powstać gęsta piana, która się nie rozprzestrzenia. Cukier puder dodajemy stopniowo. I nadziewaj ciasta lub ciasta-nadzienie jest pyszne, zobaczysz!
nawiasem mówiąc, powiem o dwóch punktach, na które należy zwrócić uwagę. Po pierwsze, śmietana, po długim ubijaniu, zamienia się w masło. Po drugie-cukier znacznie rozrzedza krem. Dlatego staraj się ubijać śmietanę trzepaczką i minimalizować ilość cukru. Nie zapomnij schłodzić kremu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g