kanapki z oliwkami na szaszłykach z rybą i ogórkiem
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
najpierw musisz pokroić biały chleb. Aby to zrobić, wycinam z niego skórki i kroję okruchy na talerze. Ogórek kroję w kółka. Pokrój rybę na równe małe kawałki. Płytki chlebowe należy posmarować masłem. A teraz przystępuję do bezpośredniego przygotowania kanapek. Aby to zrobić, biorę kromkę chleba i masła, kładę na wierzchu kawałek sevrugi, na rybę kładę okrąg ogórka, potem kawior, ponownie okrąg ogórka, sevrugę i kończę wszystko oliwą. Wszystkie składniki należy przebić szpikulcem. Kanapki są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sewruga - 160 kcal/100g
- Kawior czerwony - 245 kcal/100g