kanapki proste z czerwonym kawiorem na śniadanie
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc dzielę się przepisem. Na początek bierzemy Bochenek, lepiej, jeśli jest trochę nieświeży (kup jeden dzień przed przygotowaniem kanapek). W takim przypadku nie kruszy się i nie marszczy podczas krojenia. Więc pokrój 15 kawałków bochenka (o grubości 1 centymetra). Wcześniej wyjmij masło z lodówki i pozwól mu trochę rozmrozić przez około 15-20 minut, aby łatwiej było je rozprowadzić. Teraz bierzemy kawałek bochenka i delikatnie rozprowadzamy je cienką, ale równą warstwą masła. Przybliżona warstwa oleju wynosi 2 milimetry. Następnie rozłóż czerwony kawior łyżką równą warstwą na wierzchu oleju. Słoiki zawsze wystarczają na 15 kanapek. Jeśli planujesz zrobić więcej kanapek, kup więcej kawioru.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb pszenny 2 odmiany - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g