kanapki proste z czerwonym kawiorem na śniadanie

Prosty przepis na super kanapki! Bardzo proste i smaczne! Kanapki z czerwonym kawiorem to chyba ulubione jedzenie każdego człowieka. Osobiście zawsze gotuję tę przekąskę zgodnie z przepisem kulinarnym mojej mamy na każdą uroczystość. Oczywiście danie dosłownie "odlatuje" ze stołu pod podziwiającymi okrzykami rodziny i przyjaciół.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 22 g
tłuszcze 61 % 35 g
węglowodany 0 % 0 g
391 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

więc dzielę się przepisem. Na początek bierzemy Bochenek, lepiej, jeśli jest trochę nieświeży (kup jeden dzień przed przygotowaniem kanapek). W takim przypadku nie kruszy się i nie marszczy podczas krojenia. Więc pokrój 15 kawałków bochenka (o grubości 1 centymetra). Wcześniej wyjmij masło z lodówki i pozwól mu trochę rozmrozić przez około 15-20 minut, aby łatwiej było je rozprowadzić. Teraz bierzemy kawałek bochenka i delikatnie rozprowadzamy je cienką, ale równą warstwą masła. Przybliżona warstwa oleju wynosi 2 milimetry. Następnie rozłóż czerwony kawior łyżką równą warstwą na wierzchu oleju. Słoiki zawsze wystarczają na 15 kanapek. Jeśli planujesz zrobić więcej kanapek, kup więcej kawioru.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb pszenny 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g

Podobne przepisy