egzotyczna, orzeźwiająca sałatka dla miłośników lekkiego i zdrowego jedzenia! Kto wie, jak łączyć nie pasujące produkty w jedzeniu? Na angielskich stronach nie znalazłem czegoś takiego, jakby na całym świecie nie gotowano jedzenia z ananasami i grzybami jednocześnie. Ale jest jeden kraj, który słynie z wyśmienitej kuchni. To Francja. Nie zdziwiłbym się, gdybym znalazł przepis na lody z pieczarkami na francuskich stronach, ponieważ te ich narodowe grzyby są obecne wszędzie. I oczywiście przygotowywane są pieczarki z ananasem-Eka invival. Robią z nich świeżą sałatkę rano. Którą sami Francuzi nazywają & quot; muzyką & quot; - sałatką z grzybami i ananasami.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
11
%
1
g
tłuszcze
0
%
0
g
węglowodany
89
%
8
g
41
kcal
IG:
25
/
75
/
0
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
10 min
PT10M
Krok 1:
Krok 2:
Obieramy grejpfruta.Rozdrabniać.
Krok 3:
Wymieszaj zmiażdżony grejpfrut z ananasem.
Krok 4:
Dodaj grzyby.
Krok 5:
Wysyłamy do lodówki na noc.
Krok 6:
lepiej przygotować tę sałatkę z wyprzedzeniem, aby przynajmniej noc spędziła w lodówce. Ananasy kroimy w drobną kostkę i wkładamy do miski wraz z odrobiną soku. Grejpfruty czyścimy, dzielimy na plasterki, z każdego plasterka usuwamy skórkę i rozbijamy na kilka części. Wymieszaj z kawałkami ananasa. Surowe pieczarki kroimy w cienkie plasterki. I wszystko bardzo dobrze wymieszaj z sokiem ananasowym. Surowe pieczarki zachowują się jak gąbki, chętnie wchłaniają sok i stają się słodkie.
trzymaj sałatkę na samym dole lodówki. Do takiej sałatki bardzo dobrze pasuje białe wytrawne wino.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy