sos do pizzy na pomidorach i cebuli
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umieść pomidory w pojemniku z wrzącą wodą na 10-15 sekund. Wyciągnij, zdejmij skórę. Pokrój na kawałki, włóż do blendera i zmiel na gładką masę.
Krok 2:
Obierz cebulę, drobno posiekaj. Cebulę i czosnek wyciśnięte przez prasę podsmażyć na oleju roślinnym lub oliwie z oliwek.
Krok 3:
Dodaj pomidory i gotuj na średnim ogniu, aż płyn wyparuje.
Krok 4:
Sól, dodaj oregano i bazylię.
ta liczba produktów jest przeznaczona na 4 pizze o średnicy 25 cm.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g