sos do pizzy na pomidorach i cebuli

nadaje się do prawie wszystkich rodzajów pizzy! Nie przechodź obok). Unbelievable!!
Mr.KAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
29 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umieść pomidory w pojemniku z wrzącą wodą na 10-15 sekund. Wyciągnij, zdejmij skórę. Pokrój na kawałki, włóż do blendera i zmiel na gładką masę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę, drobno posiekaj. Cebulę i czosnek wyciśnięte przez prasę podsmażyć na oleju roślinnym lub oliwie z oliwek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj pomidory i gotuj na średnim ogniu, aż płyn wyparuje.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól, dodaj oregano i bazylię.

ta liczba produktów jest przeznaczona na 4 pizze o średnicy 25 cm.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g

Podobne przepisy