zgodnie z tradycją danie śródziemnomorskie przygotowywano bez sosu w nowoczesnym sensie & mdash; podstawa ciasta była smarowana oliwą z oliwek, na wierzchu układano rodzaj puree z mielonych pomidorów i koniecznie dodawano ser. Włosi są bardzo zazdrośni o pierwotne przepisy, ale każdy kraj ma swój własny narodowy smak, dzięki któremu klasyczne przepisy nabierają nowych form. Eksperymenty kulinarne dały niesamowity wynik: ścisły kanon & mdash; nadzienie pomidorowe & mdash; zmienił się nie do poznania: nawet w oryginalnym wykonaniu waha się od po prostu startych dojrzałych warzyw z przyprawami do starannie, z zachowaniem najmniejszych szczegółów wyprodukowanej pasty.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
pomidory | 23 | 1.1 | 0.2 | 3.8 |
pasta pomidorowa | 28 | 5.6 | 1.5 | 16.7 |
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
jednak głównym zadaniem dressingu do ulubionych wypieków — jest zmiękczenie i podkreślenie smaku nadzienia. Zasady udanego gotowania są bardzo proste & mdash; to użycie wysokiej jakości produktów i kompetentne ich połączenie. Do tortilli z mięsem lub kiełbasą najlepiej używać klasycznych sosów na bazie pomidorów, do grzybów lub owoców morza lepiej używać białej śmietany lub kremowych dressingów. Fani nietrywialnych rozwiązań docenią smak soi, a ci, którzy kochają czosnek, powinni pamiętać, że sos z dużą zawartością Zwykle smaruje krawędzie gotowego wypieku.