Znajdź niezrównane wypróbowane przepisy na sos serowy na stronie mistrzów kulinarnych przysmaków 1000.menu. Oceń opcje z różnych rodzajów serów, przypraw i przypraw. Spróbuj klasyki ze śmietaną i cytryną, z musztardą do dań mięsnych, z jajkami, z winem do ryb, z ziołami do makaronu, z grzybami i kwaśną śmietaną.
sos można tworzyć z twardych lub topionych serów, uzupełniać o smak czosnkiem, musztardą, kwaśną śmietaną i różnymi przyprawami. Podstawą do jedzenia jest mleko, masło i mąka. Przy akompaniamencie sera najbardziej nudna przekąska stanie się dziełem sztuki kulinarnej. Sos doskonale ujawni i podkreśli wszystkie niuanse smakowe każdego dania.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na sos serowy:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
parmezan | 389 | 33 | 45 | 0 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
oliwa z oliwek | 913 | 0 | 99.8 | 0 |
mleko | 68 | 3.2 | 3.6 | 4.8 |
ciekawy przepis:
1. & laquo;parmezan & raquo; rozdrobnić.
2. Posyp wióry serowe skrobią, wymieszaj, pozostaw na dziesięć minut.
3. Wlej śmietanę do rondla, podgrzej, dodaj mieszankę skrobiowo-serową.
4. Gotuj masę do uzyskania gładkości, ciągle mieszając.
5. Pieprz, dodaj posiekany czosnek.
6. Zdejmij z ognia, dodaj sok z cytryny, wymieszaj.
7. Podawać z różnymi dodatkami, bułkami pita, przekąskami z mięsa, ryb, z warzywami.
pięć najszybszych przepisów na sos serowy:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
SOS serowo-koniakowy do mięsa | 3 min | 225 | +48 |
sos cezara z anchois | 5 min | 616 | +105 |
SOS blue cheese z majonezem | 5 min | 298 | +2 |
klasyczny sos blue cheese | 5 min | 241 | +98 |
kremowy sos serowy do makaronu | 7 min | 271 | +2 |
przydatne wskazówki:
* aby przywrócić schłodzone i zagęszczony SOS płynną strukturę można umieścić go w misce do kąpieli wodnej.
• jeśli nagle SOS okaże się gęsty, można go rozcieńczyć mlekiem, bulionem lub śmietaną.
• zimny sos można podawać na tostach lub kanapkach, smarując je zamiast masła.
• im drobniej zmielić ser, tym szybciej sos się ugotuje.
* aby uniknąć irytującego rozwarstwienia sosu, musisz wybrać wysokiej jakości ser. Będzie to gwarancja jednorodnej, lepkiej masy bez nieprzyjemnych ziaren.