to pesto jest gotowane bez orzechów i jest lekkie i pikantne. Gotuje się tylko 5 minut, nadaje się do warzyw, mięsa, ryb, możesz po prostu posmarować chleb, a nawet ugotować na przyszłość i zamrozić!
Ira autor przepisu
pikantne pesto szpinakowe
niestety masz wyłączony lub nie działa
Javascript
. Do pracy z większością funkcji na naszej stronie jest to niezbędny element. Skontaktuj się z administratorem, aby rozwiązać ten problem.
Na wagę kompozycji:
w jednej porcji (65g)
we wszystkich porcjach (645 g)
100g
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
10 min
PT10M
Krok 1: Umyj szpinak i bazylię, posortuj i wyciśnij do sucha.
Krok 2: Obierz czosnek, zetrzyj ser. Umieść wszystkie składniki oprócz oliwy z oliwek w blenderze i zmiksuj, aż będą gładkie.
Krok 3: Kontynuując ubijanie, powoli dodaj oliwę z oliwek. Pesto można przechowywać w lodówce przez dwa tygodnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
Czosnek -
143
kcal/100g
Szpinak -
22
kcal/100g
Bazylia świeża -
27
kcal/100g
Bazylia suszona -
251
kcal/100g
Pieprz czarny mielony -
255
kcal/100g
Sol -
0
kcal/100g
Sok z cytryny -
16
kcal/100g
Oliwa z oliwek -
913
kcal/100g
Parmezan ser 45% tłuszczu -
389
kcal/100g