Adjika palce lizać z jabłkami

ulubiony sos w słodkim wydaniu to intrygująca wiadomość! Nie mówiąc, że jestem wielkim fanem zbyt pikantnych potraw, ale adjika po prostu uwielbiam! Więc & quot; sfałszowałem & quot; przepis dla siebie-gotuję słodką adżikę. Ten pikantny, pikantny sos jest po prostu niezbędny dla każdej gospodyni domowej. Gotuj ze mną!
♀RuzenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 12 g
52 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min

1. Umyj pomidory (wybierz miękkie domowe owoce - od tego będzie zależeć smak gotowego dania), pokrój na kawałki.

2. Umyj bułgarską paprykę, usuń łodygi i nasiona, pokrój na kilka części.

3. Opłucz jabłka, pokrój na 4 plasterki, Usuń strąki nasion.

4. Obierz czosnek, usuń łodygę z ostrej papryki (biorę paprykę prosto z nasionami - dla większej ostrości).

5. Przełóż wszystkie przygotowane i pokrojone składniki przez maszynkę do mięsa (użyj rusztu z małymi otworami).

6. Wlej cukier i sól do powstałej masy, Wyślij do ognia i gotuj przez pół godziny (po ugotowaniu) na średnim ogniu. Podczas gotowania powstanie piana, którą należy usunąć łyżką cedzakową.

7. 5 minut przed końcem wlej ocet, wymieszaj.

8. Rozłóż adjika w suchych, czystych słoikach i zwiń pokrywki. Owiń puste miejsca ręcznikiem frotte i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Dopiero potem możesz przenieść słoiki z adjiką do spiżarni, piwnicy lub piwnicy.

przytulna zima i pyszna adjika!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy