skład / składniki
metoda gotowania
chciałbym zaproponować Ci wspaniały przepis kulinarny na czerwony syzbal (to taki sos), który znalazłem w jednym magazynie dla kobiet. Jak się okazało, to danie kuchni abchaskiej doskonale nadaje się do prawie każdego jedzenia, czy to mięsa, warzyw, zup, gotowanego ryżu, kebaba, jak kto lubi.
Syzbal nadaje potrawom pikantność i specyficzny smak.
przygotowanie Czerwonego syzbal nie jest trudne. Przede wszystkim papryczki chili należy moczyć przez godzinę w zimnej wodzie. Po namoczeniu dodaj chmiel-suneli, czosnek, cynamon, nasiona kolendry, orzechy włoskie, czosnek, sól i wymieszaj. Następnie kilka razy przekręcamy wszystkie składniki (3-4 razy) przez maszynkę do mięsa, ponownie mieszamy. Powstała masa jest gotowa do użycia.
można go również konserwować na zimę. Aby to zrobić, rozłóż mieszaninę skręconą przez maszynkę do mięsa w wysterylizowanych szklanych słoikach i szczelnie zwiń pokrywkami, w przeciwnym razie wyschnie. Następnie możesz przechowywać w ciemnym miejscu lub lodówce.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g