cudowna Dynia smażona z cebulą i marchewką

doskonały magazyn witamin w jednym talerzu! Aby działało normalnie, Była zdrowa cera, Jedz regularnie dynię, Jedz dynię bez końca.
DarinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 53 % 10 g
węglowodany 42 % 8 g
115 kcal
IG: 38 / 0 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój marchewki w paski i wlej je na patelnię i rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj dynię pokrojoną w kostkę. Smażyć na średnim ogniu przez 5 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż przez kolejne 5 minut, aż do złotego koloru dyni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do dyni dodaj posiekany czosnek, sól i pieprz do smaku. Pozostaw pod pokrywką na kilka minut. Gotowe!:)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy