skład / składniki
metoda gotowania
moje Kaltyki i gotujemy. Dobrze jest to zrobić w szybkowarze (Multicooker), ponieważ ta metoda znacznie zaoszczędzi czas. Na kuchence należy je gotować przez 3 godziny. W powolnej kuchence gotuję je przez około godzinę, czasem dłużej. Połóż gotowe kaltyki na naczyniu-pozwól im ostygnąć .
teraz musisz umyć marchewki i bakłażany. Obierz marchewki, usuń również skórkę z bakłażana. Pocieramy bakłażana na grubej tarce, a następnie napełniamy wodą. Jest to konieczne, aby bakłażan nie był gorzki. Marchewki należy również zetrzeć na grubej tarce.
na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Włóż do niego startą marchewkę i smaż do połowy. Wyciśnij startego bakłażana, dodaj go do marchewki. Smażyć, aż marchewka i bakłażan będą gotowe.
wlej wstępnie ugotowany ryż do smażonych warzyw. Rozbijamy jajka, oddzielamy białka od żółtek. Na razie odkładamy białka na bok i kładziemy żółtka na warzywach i ryżu. Teraz wszystko musi być dokładnie wymieszane. Sól, pieprz, wlać zioła prowansalskie. Ponownie wymieszaj masę.
wynikowym mięsem mielonym wypełniamy schłodzone kaltyki. Niewielką część mięsa mielonego (lub ile się okaże) zostawiamy na sos. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, połóż na niej nadziewane kaltyki.
przygotowanie sosu. Na grubej tarce trzy sery, przenieś do miski. Wlej śmietanę do sera, dodaj pozostałe mięso mielone i białka. Mieszać. Wlej sos kaltiki, wlej go bezpośrednio na wierzch, aby kaltiki były w serze.
wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. Gotowe kaltyki podawane są na gorąco, obficie dekorując danie ziołami-sałatką, rukolą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g