Kaltyk wieprzowy

zaskocz swoich krewnych niezwykłym i pysznym jedzeniem-nadziewane kaltyki! Jeśli lubisz podroby i chrząstki, na pewno spodoba ci się to Oryginalne i niezwykłe danie! Mój mąż i ja polecamy.
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 13 g
tłuszcze 55 % 18 g
węglowodany 6 % 2 g
232 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 25 min

moje Kaltyki i gotujemy. Dobrze jest to zrobić w szybkowarze (Multicooker), ponieważ ta metoda znacznie zaoszczędzi czas. Na kuchence należy je gotować przez 3 godziny. W powolnej kuchence gotuję je przez około godzinę, czasem dłużej. Połóż gotowe kaltyki na naczyniu-pozwól im ostygnąć .

teraz musisz umyć marchewki i bakłażany. Obierz marchewki, usuń również skórkę z bakłażana. Pocieramy bakłażana na grubej tarce, a następnie napełniamy wodą. Jest to konieczne, aby bakłażan nie był gorzki. Marchewki należy również zetrzeć na grubej tarce.

na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Włóż do niego startą marchewkę i smaż do połowy. Wyciśnij startego bakłażana, dodaj go do marchewki. Smażyć, aż marchewka i bakłażan będą gotowe.

wlej wstępnie ugotowany ryż do smażonych warzyw. Rozbijamy jajka, oddzielamy białka od żółtek. Na razie odkładamy białka na bok i kładziemy żółtka na warzywach i ryżu. Teraz wszystko musi być dokładnie wymieszane. Sól, pieprz, wlać zioła prowansalskie. Ponownie wymieszaj masę.

wynikowym mięsem mielonym wypełniamy schłodzone kaltyki. Niewielką część mięsa mielonego (lub ile się okaże) zostawiamy na sos. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, połóż na niej nadziewane kaltyki.

przygotowanie sosu. Na grubej tarce trzy sery, przenieś do miski. Wlej śmietanę do sera, dodaj pozostałe mięso mielone i białka. Mieszać. Wlej sos kaltiki, wlej go bezpośrednio na wierzch, aby kaltiki były w serze.

wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. Gotowe kaltyki podawane są na gorąco, obficie dekorując danie ziołami-sałatką, rukolą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g

Podobne przepisy