kotlety z dzika
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
opłucz mięso, a następnie przepuść je przez maszynę do mięsa. Następnie ponownie pomijamy biały chleb (z odciętą skórką i wcześniej namoczoną w mleku) i cebulę. Następnie na 1 kg tej mieszanki dodamy 100 g mąki, a także 2 łyżeczki wypełnione kwaśną śmietaną (ze zjeżdżalnią), 2 jaja kurze, pieprz i sól. Wymieszaj składniki. Rozgrzej olej na patelni. Możemy zacząć tworzyć kotlety o pożądanym kształcie. Zwijamy je w układzie i zaczynamy smażyć na małym ogniu, obracając co 10 minut. Sam proces pieczenia zajmie nie więcej niż 30 minut w czasie rzeczywistym. Jedzenie jest gotowe!
życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Mięso z dzika - 122 kcal/100g