biszkopty z kurczaka z filetem z kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
przez maszynę do mięsa pomiń filet z kurczaka i namocz kawałek bochenka w mleku, a następnie wyciśnij.
wymieszaj mięso mielone z wyciśniętym bochenkiem, sól do smaku, dodaj śmietanę, wymieszaj.
uformuj małe klopsiki mokrymi rękami(to samo co kotlety, ale bardziej zaokrąglone i mniejsze). Możesz zawinąć kliny w bułkę tartą lub smażyć bez nich.
podgrzej patelnię olejem i smaż klopsiki z kurczaka po obu stronach, aż będą miękkie. Podawać z dowolnym dodatkiem. Można je również gotować na parze - w podwójnym bojlerze okazują się jeszcze delikatniejsze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g