Chude kotlety z różowego łososia
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
moczę grzyby przez dwie godziny, aw tym czasie kroję różowego łososia wzdłuż grzbietu, obieram go ze skóry i kości. Najlepiej drobno posiekać filet nożem i nie używać maszynki do mięsa, wydaje mi się, że takie mięso mielone jest bardziej soczyste. Grzyby gotuję w osolonej wodzie, przepuszczam przez maszynkę do mięsa wraz z cebulą. Mieszam z rybą, dodaję trochę białego chleba namoczonego w wodzie, soli, pieprzu. Jeśli są świeże warzywa, dodaję je również. Półgotowane chude placki rybne obtaczam w mące lub bułce tartej i smażymy. Do dekoracji używam gotowanego ryżu i sosu grzybowego, który przygotowuję z pozostałego wywaru grzybowego, po prostu zagęszczając go mąką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g

