wiśnia we własnym soku w powolnej kuchence
skład / składniki
24
porcje:
metoda gotowania
myjemy i sortujemy wiśnie. Bierzemy dojrzałe, mięsiste jagody w nich więcej soku. Włóż do miski multicookera i przykryj cukrem. Pozostaw na 5-6 godzin. Wiśnia powinna w tym czasie wydzielić sok, w którym go ugotujemy. Ustaw powolną kuchenkę na delikatny tryb "gaszenia" i gotuj przez 1 godzinę. Jagody powinny pozostać całe, nie gotowane. Wlać do wysterylizowanych słoików i zwinąć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g