skład / składniki
metoda gotowania
1. Włóż wątrobę do miski, napełnij zimną wodą, pozostaw na godzinę.
2. Oczyszczamy namoczoną wątrobę z przewodów, ponownie myjemy i kroimy w małe kostki.
3. Smażyć wątrobę na oleju roślinnym przez 5 minut.
4. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, włóż do miski Multicooker.
5. Wlej olej roślinny do cebuli, smaż na złoty kolor za pomocą programu"smażenie".
6. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i gotuj w tym samym trybie przez kolejną minutę.
7. Smażoną wątrobę rozprowadzamy na cebuli, mieszamy.
8. Wlej mąkę na patelnię, Wyślij do ognia i smaż przez 1 minutę, ciągle mieszając.
9. Dodaj masło do mąki, mieszaj, aż będzie gładkie.
10. A teraz dodaj śmietanę, sól i pieprz, zagotuj sos, a następnie przenieś do miski multicookera.
11. Wymieszaj składniki, wlej trochę wody i gotuj w programie "duszenie" przez 10 minut.
podawaj z ulubionym dodatkiem, dekorując danie ziołami.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g