wątróbka wieprzowa według stroganowskiego

bardzo delikatna wątroba z kremowym smakiem! Spróbuj! . Teściowa często gotowała wątrobę po stroganowsku i "uzależniła" męża od tego produktu. Co możesz zrobić, musiałem się nauczyć. Teraz gotuję nie gorzej niż teściowa, mój mąż jest szczęśliwy ))
MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 12 g
tłuszcze 32 % 8 g
węglowodany 20 % 5 g
129 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1. Włóż wątrobę do miski, napełnij zimną wodą, pozostaw na godzinę.

2. Oczyszczamy namoczoną wątrobę z przewodów, ponownie myjemy i kroimy w małe kostki.

3. Smażyć wątrobę na oleju roślinnym przez 5 minut.

4. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, włóż do miski Multicooker.

5. Wlej olej roślinny do cebuli, smaż na złoty kolor za pomocą programu"smażenie".

6. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i gotuj w tym samym trybie przez kolejną minutę.

7. Smażoną wątrobę rozprowadzamy na cebuli, mieszamy.

8. Wlej mąkę na patelnię, Wyślij do ognia i smaż przez 1 minutę, ciągle mieszając.

9. Dodaj masło do mąki, mieszaj, aż będzie gładkie.

10. A teraz dodaj śmietanę, sól i pieprz, zagotuj sos, a następnie przenieś do miski multicookera.

11. Wymieszaj składniki, wlej trochę wody i gotuj w programie "duszenie" przez 10 minut.

podawaj z ulubionym dodatkiem, dekorując danie ziołami.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal / 100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal / 100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wątróbka wieprzowa - 109   kcal/100g

Podobne przepisy