skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, posiekaj ją.
2. Podgrzej patelnię olejem roślinnym (30 ml), włóż cebulę i smaż, od czasu do czasu mieszając.
3. Seler pokroić w paski, dodać do cebuli.
4. Posiekaj kapustę pekińską, włóż również na patelnię.
5. Smaż wszystko razem, aż do połowy ugotowane (warzywa powinny być trochę sztywne). Zdejmij z ognia.
6. Pokrój indyka na cienkie, duże kawałki i ubij każdy.
7. Rozgrzej pozostały olej na patelni. Drobno posiekaj czosnek i dodaj do oleju, odczekaj 10 sekund.
8. Ułóż indyka i smaż na dużym ogniu.
9. Posyp cukrem, wymieszaj.
10. Wlej sos sojowy, zagotuj mieszaninę i dodaj ocet balsamiczny. Wszystko wymieszaj.
11. Trzymaj patelnię na ogniu podczas odparowywania płynu. Zawartość patelni powinna nieco zgęstnieć.
12. W tym czasie ugotuj makaron udon w lekko osolonej wodzie. Wrzuć do durszlaka i trzymaj pod zimną wodą. Pozwól, aby nadmiar wilgoci spłynął.
13. Połóż warzywa na indyku, wymieszaj, trzymaj wszystko razem na ogniu, aż będzie ugotowane.
14. Dodaj makaron, wszystko wymieszaj i możesz podać danie do stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Makaron Udon - 337 kcal/100g