buraki do barszczu na zimę
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
zetrzyj buraki i marchewki na grubej tarce, pokrój cebulę. Każdy składnik przepasać osobno na oleju słonecznikowym przez 2-3 minuty, a następnie połączyć wszystko, dodać ocet, cukier, sól ipaserować przez kolejne 5 minut. Rozłóż w słoikach, przykryj pokrywkami i sterylizuj przez 15-20 minut, zwiń.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g