filet z kurczaka w śmietanie z pieprzem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
na odpływ. smażyć cebulę, pokroić w kostkę, dodać pokrojony w kostkę filet z kurczaka, podgrzać 3-5 minut, rozprowadzić pokrojoną w paski paprykę, sól, gotować 2-3 minuty.
dodaj śmietanę, odparuj, posyp drobno posiekanymi ziołami, wymieszaj, podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Beztłuszczowa śmietana - 59 kcal/100g