skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec roladę z kurczaka z serem w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Weź dwa duże filety z kurczaka lub trzy małe. Wybierz dowolny twardy ser, ale dobrej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych. Majonez jest również odpowiedni dla każdego: tłusty, nie tłusty, czosnkowy, na jajach przepiórczych itp. Lub ogólnie zastąp go kwaśną śmietaną, zmniejszając zawartość kalorii w naczyniu.
Krok 2:
Opłucz filet, odetnij z niego folie i żyły, pokrój na pół prawie do końca i rozłóż. Staraj się nie rozrywać ani nie kroić mięsa, w przeciwnym razie po ugotowaniu wypłynie z niego nadzienie serowe.
Krok 3:
Dobrze ubij filety młotkiem do mięsa, uważając, aby go nie rozerwać! Możesz przykryć filety folią spożywczą i przebić przez nią — dzięki temu zapobiegniesz rozpryskiwaniu się soku mięsnego.
Krok 4:
Sól i pieprz każdy filet według własnych upodobań, nakładając się na siebie, uważając, aby jedna krawędź fileta przylegała do drugiej. Następnie, gdy filet jest zwinięty w rolkę, nadzienie nie wyjdzie. W razie potrzeby można użyć innych przypraw lub przypraw: czerwonej mielonej papryki, mielonej papryki, suszonego czosnku w proszku, mieszanki pikantnych ziół.
Krok 5:
Posmaruj każdy filet majonezem. Sos ten należy dodać, ponieważ mięso praktycznie nie zawiera tłuszczu i po ugotowaniu może stać się suche w smaku. Majonez pomaga uczynić danie bardziej soczystym.
Krok 6:
Zetrzyj twardy ser na tarce o drobnych oczkach, połóż na filecie z kurczaka. Umyj warzywa, osusz, a następnie posiekaj. Połóż go na warstwie sera.
Krok 7:
Przekręć nadziewane filety w rolkę, uważając, aby zachować ostrożność, aby nadzienie nie wypadło. Możesz go przekręcić zarówno z krótkiego, jak i szerokiego boku — w pierwszym przypadku rolka będzie grubsza.
Krok 8:
Połóż obrabiany przedmiot na folii i owiń go szczelnie. Umieść rolkę w folii na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku w temperaturze 220°C przez około 25-30 minut. 5-10 minut przed gotowaniem otwórz folię i pozwól potrawie upiec na złoty kolor.
Krok 9:
Połóż gorącą bułkę na desce lub naczyniu, pamiętaj, aby ostygnąć. Dopiero potem pokrój na kawałki. W razie potrzeby gorącą bułkę można posmarować sosem: majonezem, sosem czosnkowym, aby jej powierzchnia stała się bardziej miękka i soczysta.
Krok 10:
Połóż pokrojoną bułkę z kurczaka na talerzu ozdobionym świeżymi ziołami, podawaj schłodzoną. To danie nadaje się do każdego przystawki, może być podawane jako świąteczna przekąska na stole.
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g