terpug w folii w piekarniku pieczony

bardzo smaczny i prosty przepis na terpug! Polizasz palce! Gotuj! Ryba w piekarniku to pięć minut pracy, pół godziny odpoczynku - a pyszny obiad jest gotowy. Dla szczęścia nadal dobry mąż - i życie się powiodło. Musimy pilnie ugotować taką rybę!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 17 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 12 % 3 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

jak zrobić terpugę w folii w piecu?

1. Wypatrosz, umyj i osusz rybę.
2. Połącz majonez, sos sojowy i przyprawy.
3. Posmaruj rybę powstałym sosem na zewnątrz i wewnątrz. Owiń go folią, pozostawiając uchyloną rybę na wierzchu.
4. Piec terpug w folii w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Ryba średniej wielkości gotuje się przez 30-40 minut.
podawaj pyszne ze świeżymi warzywami.
miłego!

jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

dodając sos sojowy do potrawy, warto wziąć pod uwagę, że ma dość słony smak. Zmniejsz całkowitą ilość soli, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Terpug - 102   kcal/100g

Podobne przepisy