skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić terpugę w folii w piecu?
1. Wypatrosz, umyj i osusz rybę.
2. Połącz majonez, sos sojowy i przyprawy.
3. Posmaruj rybę powstałym sosem na zewnątrz i wewnątrz. Owiń go folią, pozostawiając uchyloną rybę na wierzchu.
4. Piec terpug w folii w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Ryba średniej wielkości gotuje się przez 30-40 minut.
podawaj pyszne ze świeżymi warzywami.
miłego!
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
dodając sos sojowy do potrawy, warto wziąć pod uwagę, że ma dość słony smak. Zmniejsz całkowitą ilość soli, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Terpug - 102 kcal/100g