Wołowina z pomidorami i serem w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto wszystkie niezbędne składniki
Krok 2:
Wołowinę kroimy jak na kotlety
Krok 3:
Dobrze uderzamy z dwóch stron
Krok 4:
Nasmaruj naczynie do pieczenia oliwą z oliwek, możesz użyć zwykłych warzyw, ale w tym przypadku nie musisz tego żałować-mięso będzie z nim delikatniejsze
Krok 5:
Połóż ubitą wołowinę na dnie formy
Krok 6:
Posmaruj odrobiną majonezu - z nim znowu mięso będzie bardziej miękkie
Krok 7:
Perchim
Krok 8:
Solim
Krok 9:
Pomidory kroimy w półpierścienie i układamy na mięsie
Krok 10:
Serek
Krok 11:
Na koniec posyp wszystko startym serem i włóż do piekarnika w 180 stopniach na 30-40 minut! O dziwo, to wystarczająco dużo czasu na wołowinę przygotowaną według tego przepisu!
Krok 12:
Nasza wołowina z pomidorami jest gotowa! Zapach jest niezrównany!
Krok 13:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g