Wołowina z pomidorami i serem w piekarniku

Delikatna wołowina, która po prostu rozpływa się w ustach - to nie sen! Ten przepis był dla mnie prawdziwym odkryciem! Nigdy nie myślałem, że wołowinę w piekarniku można ugotować w tak krótkim czasie. Okazuje się, że nie tylko jest to możliwe, ale także konieczne! W końcu jest wielokrotnie smaczniejsza niż zwykła gulasz wołowy! Ale oczywiście wołowina nie powinna być za stara) spróbuj i przekonaj się sam
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 13 g
tłuszcze 56 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
209 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto wszystkie niezbędne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wołowinę kroimy jak na kotlety

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze uderzamy z dwóch stron

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia oliwą z oliwek, możesz użyć zwykłych warzyw, ale w tym przypadku nie musisz tego żałować-mięso będzie z nim delikatniejsze

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż ubitą wołowinę na dnie formy

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj odrobiną majonezu - z nim znowu mięso będzie bardziej miękkie

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Perchim

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Solim

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pomidory kroimy w półpierścienie i układamy na mięsie

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Serek

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na koniec posyp wszystko startym serem i włóż do piekarnika w 180 stopniach na 30-40 minut! O dziwo, to wystarczająco dużo czasu na wołowinę przygotowaną według tego przepisu!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Nasza wołowina z pomidorami jest gotowa! Zapach jest niezrównany!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g

Podobne przepisy