stek z rekina w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki.
Krok 2:
Opłucz rekina, osusz i zdejmij z niego skórę. Jest twarda.
Krok 3:
Pokrój rybę na porcje. Możesz zostawić tak, jak jest, tylko usunąć kości kręgosłupa.
Krok 4:
Złóż rybę do miski.
Krok 5:
Dodaj sól.
Krok 6:
Dodaj przyprawy.
Krok 7:
Dodaj majonez.
Krok 8:
Dodaj sos sojowy.
Krok 9:
Dobrze wymieszaj i pozostaw do marynowania w lodówce (możesz pozostawić na noc).
Krok 10:
W misce rozbij jajko.
Krok 11:
Krakersy wlej również do wygodnej miski.
Krok 12:
Widelcem zanurz rybę w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 13:
I przenieś w ten sposób całą rybę na blachę do pieczenia.
Krok 14:
Blachę do pieczenia można wstępnie nasmarować dowolnym tłuszczem lub wyłożyć pergaminem lub matą silikonową.
Krok 15:
Piecz rekina w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 16:
Ryba jest chrupiąca na zewnątrz i bardzo delikatna w środku.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Stek z rekina - 137 kcal/100g