złowione rekiny są natychmiast wypatroszone, odświeżone, usuwając ciemne mięso wzdłuż linii bocznych, dokładnie umyte, a następnie zamrożone. Większość produktów z mięsa rekina jest sprzedawana w postaci mrożonej, przetworzonej. To sznycle, steki, kotlety.
przed gotowaniem mięso rekina należy namoczyć w marynacie, mleku lub solance przez 2 godziny, aby wyeliminować resztkowy amoniak, który daje nieprzyjemny zapach i smak.
z rekina możesz zrobić pyszną galaretkę lub zupę z płetwy rekina.
66 kcal
20 hours
Prawdziwy przysmak dla prawdziwych smakoszy. Valeria autor przepisu
193 kcal
2 hours35 minutes
Rekin przestaje być przerażający w kremowym sosie! Stek z rekina w powolnej
210 kcal
8 hours20 minutes
Bez wątpienia ten piknik będzie szczególnie wyjątkowy! Stek z rekina na grillu
129 kcal
25 minutes
Przygotuj oryginalne danie i Zaskocz rodzinę i przyjaciół! Grillowany stek z
141 kcal
11 hours
Przygotuj egzotyczne danie z powolną kuchenką! Rekina można ugotować w powolnej
157 kcal
10 hours40 minutes
Spróbuj mięsa rekina! Soczysty, pachnący, pikantny!
161 kcal
1 hour
Chrupiący rekin w piekarniku! Zarówno do sałatki, jak i do piwa - wszędzie jest
221 kcal
10 hours30 minutes
Ryba gotowana na parze jest znacznie zdrowsza niż smażona! Rekin można gotować
Powiązane i dodatkowe kategorie: