skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki, filet z pangi należy rozmrozić.
Krok 2:
Pokrój cebulę w średnią kostkę.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na średniej tarce.
Krok 4:
Warzywa podsmażamy na patelni prawie do miękkości, na niewielkiej ilości oleju, soli i pieprzu do smaku.
Krok 5:
Pokrój filet z pangi na porcje.
Krok 6:
Bierzemy naczynie do pieczenia (wolę ceramiczne, można w nim natychmiast podać), jeśli zwiększysz objętość produktów, możesz wziąć duże Deco i ugotować w nim, posmarować trochę olejem roślinnym (nie można go smarować, ponieważ w smażeniu będzie olej, to wszystko do smaku), rozłóż połowę naszych smażonych warzyw, wyrównaj dno.
Krok 7:
Posmaruj warzywa połową majonezu.
Krok 8:
Rozłóż na wierzchu nasze porcjowane kawałki pangasiusa, sól i pieprz do smaku.
Krok 9:
Połóż pozostałe smażone warzywa na rybie, posmaruj majonezem i włóż do piekarnika na 40 minut, temperatura 210 stopni. Możesz sprawdzić gotowość po 30 minutach od rozpoczęcia gotowania, po prostu uwielbiam dobrze upieczoną rybę.
Krok 10:
Kładziemy rybę na talerzu, możesz jeść ze świeżymi warzywami i cieszyć się delikatnym smakiem))))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pangasius - 89 kcal/100g