udka z kurczaka z serem pieczone w piekarniku

żaden mężczyzna się nie oprze! Proste, szybkie i z duszą! Przygotowanie potrawy, począwszy od przygotowania składników (mycia, krojenia) zajęło 1 godzinę i 10 minut.Na samo smażenie kurczaka w piekarniku, jak napisano w przepisie, 45 minut. Uwielbiam kurczaka, w każdej formie, o każdej porze dnia! To jedzenie jest zawsze odpowiednie. Nakarmi rodzinę, goście będą z niej zadowoleni. Uwielbiam drób w tej jeszcze formie-kurczak z serem w piekarniku, przysmak! A oto przepis kulinarny, według którego zwykle gotuję kurczaka w święta lub na obiad-udka z kurczaka w piekarniku
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 19 g
tłuszcze 50 % 20 g
węglowodany 3 % 1 g
263 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Niech dzisiaj będą biodra. Najpierw posolić uda, pieprz i włożyć do wysmarowanego olejem naczynia do pieczenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj warzywa, wymieszaj z majonezem. Tutaj możesz dodać czosnek, wyciśnięty przez czosnek. Wszystko dobrze wymieszamy,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    I posmaruj kurczaka mieszanką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp go dokładnie startym serem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 40-45 minut. Spójrz – jak tylko pojawi się przezroczysty sok, danie jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy