skład / składniki
metoda gotowania
czy kiedykolwiek próbowałeś ryb takich jak plamiak? Jeśli nie, nie masz w swoim arsenale jednego z produktów, z którego możesz przygotować wiele różnych potraw. Osobiście gotuję tę rybę co najmniej 2 razy w miesiącu, ponieważ wszyscy moi domownicy bardzo ją kochają. A teraz opowiem ci o kulinarnym przepisie na plamiaka pieczonego w piekarniku. Na początek obieramy cebulę i czosnek, drobno siekamy i smażymy na oleju roślinnym wraz z papryką i kolendrą. Następnie pokrój rybę na kawałki. Schłodzić mieszaninę warzyw. Teraz pokrój rybę na kawałki i dodaj trochę soli do fileta z plamiaka i dokładnie posmaruj każdy kawałek mieszanką warzywną. Następnie przygotowaną rybę wkładamy do głębokiego talerza, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około godzinę. Następnie gotuj liście pora w lekko osolonej wodzie przez około 2-3 minuty.
następnie kładziemy liście cebuli tak, aby lekko wchodziły jeden na drugim (okazuje się, że jest to rodzaj warstwy) i kładziemy na nich kawałki ryby. Teraz zawiń każdy kawałek plamiaka w liście porów i włóż do naczynia do pieczenia. Następnie włóż rybę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Plamiak - 90 kcal/100g