plamiak z cebulą w piekarniku

Jeśli jeszcze nie skosztowałeś tego dania-wiele straciłeś ! Szybko gotuj!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 10 g
tłuszcze 21 % 4 g
węglowodany 26 % 5 g
96 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

czy kiedykolwiek próbowałeś ryb takich jak plamiak? Jeśli nie, nie masz w swoim arsenale jednego z produktów, z którego możesz przygotować wiele różnych potraw. Osobiście gotuję tę rybę co najmniej 2 razy w miesiącu, ponieważ wszyscy moi domownicy bardzo ją kochają. A teraz opowiem ci o kulinarnym przepisie na plamiaka pieczonego w piekarniku. Na początek obieramy cebulę i czosnek, drobno siekamy i smażymy na oleju roślinnym wraz z papryką i kolendrą. Następnie pokrój rybę na kawałki. Schłodzić mieszaninę warzyw. Teraz pokrój rybę na kawałki i dodaj trochę soli do fileta z plamiaka i dokładnie posmaruj każdy kawałek mieszanką warzywną. Następnie przygotowaną rybę wkładamy do głębokiego talerza, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około godzinę. Następnie gotuj liście pora w lekko osolonej wodzie przez około 2-3 minuty.
następnie kładziemy liście cebuli tak, aby lekko wchodziły jeden na drugim (okazuje się, że jest to rodzaj warstwy) i kładziemy na nich kawałki ryby. Teraz zawiń każdy kawałek plamiaka w liście porów i włóż do naczynia do pieczenia. Następnie włóż rybę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Plamiak - 90   kcal/100g

Podobne przepisy